dimarts, 21 de novembre de 2017

II CINEMA i DONA - hivern 2017/2018

Juntament amb el Cineclub Adler ens complau presentar el segon cicle sobre cinema amb perspectiva de gènere.

Comencem el dijous 23 de Novembre 2017, a les 19h a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Lloret de Mar, amb la xerrada que farà Anna Petrus, crítica i cineasta membre de CIMA Catalunya:

Dones del cinema. Història d’una invisibilització


La història oficial del cinema ha invisibilitzat el treball de les dones que, des de l'inici del mitjà, han treballat en els diferents oficis vinculats al setè art. Sabem qui eren els germans Lumière o Georges Méliès però no tant qui eren Alice Guy, Germaine Dulac o Lois Weber. Rescatar aquestes figures clau del descobriment i el desenvolupament del llenguatge cinematogràfic és vital no només per tenir una visió més fidel de la història del cinema sinó per tal que el nou talent femení les tingui a l'abast com a referents i que el públic pugui apreciar amb justesa el seu treball que encara ara tendeix a invisibilitzar-se.

Completarem aquest cicle amb tres pel·lícules, una cada mes:

Dijous 14 de desembre de 2017, a les 21h al Teatre de Lloret de Mar:

Júlia ist 


Elena Martín, 2017. País: Catalunya. 

Durada: 90 min. Projecció en DCP. VOC. 


Abans d’anar-se’n a Berlín d’Erasmus, el futur semblava molt clar per a la Júlia, una estudiant d’arquitectura de 21 anys. Un cop allà, completament sola per primer cop, s’adona que no es coneix tan bé a si mateixa com pensava i que no té ni idea del que vol fer. Haurà d’assumir el repte de construir-se una nova vida en una ciutat enorme i plena de gent.


En acabar la projecció, hi haurà un post-screening al hall del teatre.Dijous 11 de gener de 2018, a les 21h al Teatre de Lloret de Mar:

La idea de un lago


Milagros Mumenthaler, 2016. País: Argentina. 

Durada: 82 min. Projecció en DCP. VOE. 


La Inés prepara l'edició d'un llibre fotogràfic durant els últims dies del seu embaràs. Reviu els estius de la seva infància a Villa La Angostura, al costat del llac. El procés de concretar el llibre, a poc a poc, es transforma en una recerca molt personal i lliure sobre el seu passat, la relació amb la mare, el germà... i l’absència del pare. 


En acabar la projecció, hi haurà un post-screening al hall del teatre.
Dijous 8 de febrer de 2018, a les 21h al Teatre de Lloret de Mar:

Brava


Roser Aguilar, 2017. País: Catalunya. 
Durada: 91 min. Projecció en DCP. VOC. 

La vida de la Janine sembla anar bé fins que pateix un assalt al metro i tot s’ensorra. Tractant de fugir del seu turment interior, escapa al poble on viu el seu pare intentant ocultar les seves ferides. No obstant això, allà, lluny de trobar la pau, s’acostarà al seu costat més fosc. 

Amb la presència de Roser Aguilar, directora del film.

En acabar la projecció, hi haurà un post-screening al hall del teatre.


Us esperem als DIJOUS més cinematogràfics de la temporada!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada