Banc del Temps

 

ens trobaràs al 1r pis de la

Biblioteca de Lloret de Mar

dimarts de 18 a 19 h

dimecres de 18 a 19 h i

divendres de 11 a 12 h

 

o envia'ns un mail a bancdeltempslloret@gmail.com

 

Si ets una persona solidària i

vols donar TEMPS x TEMPS

 

VINE i FES-TE'N SOCI

 

Què és el Banc del Temps?

El Banc del Temps és el primer banc que funciona sense diners. En aquest Banc únicament es pot dipositar temps, que es retira en el moment d’ésser utilitzat.

El funcionament és molt simple:

Una persona diposita unes hores de temps oferint un servei que vol donar i, a canvi, pot demanar temps d’altres persones per resoldre algunes necessitats diàries.

El Banc del Temps esdevé:

-       Una eina participativa on es creen xarxes de relacions socials i on es denuncien les desigualtats tot buscant-hi alternatives més allunyades de l’habitual transacció econòmica.
 
-       Una eina educativa que promou valors com ara la confiança i la solidaritat i les economies alternatives.
 
-       Una eina que genera capital social.

Objectius

Enfortir les relacions socials, a través de l’intercanvi de tasques, i contribuir, d’aquesta manera, en la millora de les condicions de vida de les persones més vulnerables i de tota la població en general, propiciant-hi valors com els de la solidaritat, la convivència, l’ajuda mútua i la participació, en l’increment del benestar social de la ciutat.
El Banc del Temps vol promoure intercanvis de tasques,  també vol donar oportunitats perquè la gent es conegui i confiï en els altres per tal de resoldre necessitats de la vida diària.
El Banc del Temps està obert a dones i homes i pretén millorar la qualitat de vida de tots i totes.
Com es fa l’intercanvi?

La unitat d’intercanvi en el Banc del Temps és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o es rebi. En aquest Banc, el temps és la riquesa principal i, per tant, la unitat de valor.
Cada persona adscrita al Banc del Temps disposarà d’un talonari de temps, que utilitzarà cada vegada que usi el seu temps a favor d’una altra persona, i informarà mensualment a la secretaria del Banc, del temps efectivament utilitzat i rebut. En principi no es podrà acumular una diferència superior a 20 hores, entre el temps que es dóna i el que es rep.
També s’organitzaran reunions de trobada i activitats lúdiques amb l’objectiu que els membres del Banc del Temps es coneguin.

Com es pot formar part del Banc del Temps?

Totes les persones tenim coses a oferir i a demanar. Qualsevol persona, dona, home, gran o jove que resideixi a Lloret podrà formar part del Banc del Temps. Si esteu interessats, passeu per la nostra secretaria del primer pis de la Biblioteca de Lloret de Mar, en els horaris que figuren al principi d'aquesta pàgina.

Què es podrà intercanviar?

o Atenció a les persones.
o Cura del cos i la salut.
o Tasques domèstiques.
o Noves tecnologies.
o Transmissió de coneixements.
o Assessorament i orientació general.
o Altres

Apunteu-vos-hi o demaneu més informació:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada